De weblog met de positieve vibes!

17.8.04

Het smeuïgste tv-aanbod

John is terug van zijn vakantie, waarmee het managementteam weer voltallig is. Vanochtend het eerste directieoverleg in weken. Het gewone leven neemt half augustus z'n loop. Sinds gisteren is het fileleed terug van weggeweest en waarschuwen spandoeken boven de weg voor het feit dat de scholen zijn begonnen. Je mag verwachten dat er binnenkort dus ook wel weer iets fatsoenlijks op de televisie zal zijn. Want dat is in de zomermaanden altijd kommer en kwel.

Er is een paar uitzonderingen, waarbij VPRO's 'Zomergasten' toch wel op eenzame hoogte staat. Afgelopen zondag heb ik genoten van de aflevering waarin Morris Tabaksblat te gast was. Met name het eerste deel van de avond was vlot en in balans, met aardige fragmenten en met een uitstekende verhouding tussen de participerende interviewstijl van Joost Zwagerman en de natuurlijke terughoudendheid van zijn gast.

De beelden van een orerende Tony Blair, een geïrriteerde topman van General Electric en de spraakverwarring tussen een westerse acteur en een Japanse reclamemaker in de film 'Lost in translation', vormden - gelardeerd met anekdotes uit het Unilever-verleden van Tabaksblat - een boeiend geheel. Het fragment van Riccardo Chailly, waarin hem door de eerste violist zijn toegift wordt ontnomen, was zelfs een rechtstreekse bron van inspiratie.

Het nieuwe tv-seizoen begint op 1 september. Een greep uit het smeuïgste aanbod: RTL4 komt met lekker veel reality, zoals 'Trumps Troonopvolger' waarin de opvolger van miljardair Donald Trump wordt gekozen voor het oog van de camera. Verder brengt RTL ook de nieuwe serie '10 jaar jonger in 10 dagen' die aansluit bij de huidige lichamelijke verbouwingshype' en 'Popstars – The Rivals' waarin twee bands de strijd met elkaar aangaan in een race om de hoogste positie in de charts.

Ook SBS6 stelt weer het leven van echte mensen centraal. 'De Planckaerts' gaat over een bekende Belgische wielerfamilie en in 'Missen' wordt getoond wat Nederlandse meisjes ervoor over hebben om 'Miss Nederland' te worden. Yorin brengt Gordon Ramsay terug op tv onder de veelbelovende titel 'Oorlog In De Keuken!'. De Engelse topkok trekt ongetwijfeld weer stevig van leer tegen zijn personeel in deze reeks.

Gedurfd is verder het nieuwe filmprogramma van RTL5, dat gepresenteerd wordt door een illuster duo: René Mioch en Jack Goderie. De twee grootste godfathers van de Nederlandse filmjournalistiek sinds Simon van Collum, voor het eerst in één programma. AVRO, TROS en BNN komen met een mediasoap: 'Het glazen huis', maar het beste nieuws is van Yorin: Nieuwe afleveringen Friends (laatste serie!) vanaf 6 september op de buis.

De komende twee zondagen is er nog 'Zomergasten'...

2 Reactie(s):

Anonymous Anoniem said...

Zondag: ProTooooooools. Heb je mapje al aangemaakt hahahaha

OchtendHans

18 augustus 2004 om 15:25

 
Blogger Sander Versluys said...

Cool!!!

18 augustus 2004 om 16:17

 

plaats een reactie

<< Home