De weblog met de positieve vibes!

31.10.04

Meest mierzoete liedjes

We zijn vanavond naar Veldhuis & Kemper geweest in het Theater aan de Schie. De tweede avondvullende show van het duo dat vorig jaar de hitlijsten bestormde met 'Ik wou dat ik jou was'. Deze kraker vormt het slotakkoord van de voorstelling en is gelijk één van de weinige hoogtepunten. Doordat de beide mannen het nummer tot in de finesses beheersen, zijn ze in staat het publiek op een fantastische manier bij hun performance te betrekken, waar dat op ander momenten juist niet lukt.

De persiflages op Frans Bauer en Marco Borsato zijn uitzonderingen. Die zijn goed bedacht en goed gebracht. In een volgende act doet Veldhuis aan Freek de Jonge denken, maar of dit ook de bedoeling is, wordt niet duidelijk. Ze pakken nog wel uit met een geweldige lichtshow en een vijfkoppige band, maar weten helaas niet te boeien met hun aaneenschakeling van meest mierzoete liedjes. En aangezien deze - veelal op elkaar gelijkende - deuntjes de ruggengraat van de avond vormen, is 'Hitsig!' best een lange zit.

In hun eerste show waren Veldhuis & Kemper meer de cabaretiers, die af en toe een liedje brachten om wat lijn in de avond te krijgen. In deze follow-up willen ze graag vooral zanger zijn. Hun talent haalt het echter niet bij dat van bijvoorbeeld collega's Acda & De Munnik en daarmee hebben ze wat mij betreft op het verkeerde paard gewed. Want Veldhuis & Kemper zijn best grappig. Als ze niet zoveel zingen.