De weblog met de positieve vibes!

25.12.04

'Santa' in een groene Corvette

De spanning hing voelbaar in de lucht. Ik vroeg aan Miriam wat er aan de hand was. Ze keek me aan met een vertwijfelde blik. De doorgaande weg in het dorp stond vol met mensen. Veel meer mensen dan we op kerstavond hadden verwacht in een gat als Opunake. Even verder zagen we wat de oorzaak van het tumult moest zijn. Er stond een parade opgesteld met klassieke auto's, opgetuigde trucks en 'Santa' in een groene open Corvette.

We parkeerden en liepen terug naar de hoofdstraat. Daar stond de ene helft van Opunake te wachten op de entree van de andere helft, die deel uitmaakte van de parade. De plaatselijke politie beleefde haar 'finest hour' en mocht voorop in de stoet. De kinderen langs de kant van de weg gilden het uit van plezier. Vanuit de raampjes van de verschillende auto's werden snoepjes in de menigte gegooid. Af en toe brak een kleine schermutseling uit.

Aan het einde van 'Tasman Street' keerde het bonte gezelschap. De lokale jeugd wachtte geduldig op de tweede passage. Waterballonnen in de aanslag. Die bleken met name bestemd voor de afvaardiging van de plaatselijke reddingsbrigade. De dames van deze divisie kregen het zwaar te verduren en vochten terug met de enorme waterpistolen die ze hadden meegebracht. "Ho, ho, ho," riep de kerstman vanuit zijn Corvette, om vervolgens nog wat handen snoepgoed te strooien.

Er gebeurde weer eens wat in Opunake. Een uur later - toen wij op zoek gingen naar wat 'fish and chips' - stond een groot deel van het dorp nog na te praten. Tegen de tijd dat we klaar waren met eten, was de hoofdstraat weer leeg. De rust was weergekeerd. Tot de volgende kerst.

[Zie ook: Dossier Nieuw-Zeeland]