De weblog met de positieve vibes!

7.1.05

Kort nieuws op vrijdag

In Shantytown vonden we goud. Een paar snippers weliswaar en ik had bovendien de indruk dat de beheerders van dit nagebouwde goudzoekersplaatsje het zelf tussen het zand en de stenen hadden gestopt die we secuur met water wegspoelden, maar het blonk in de zon en het was overduidelijk het zeer gewilde edelmetaal. De rest van het park was overigens slecht onderhouden en straalde een hoge mate van kitsch uit.

Op weg naar Westport bezochten we een grote kolonie pelsrobben. De dieren lagen te rusten op de rotsen, terwijl de jonge aanwas wat heen en weer hobbelde. Af en toe kreeg er één een kwauw van zijn moeder. Of tante. Dat was van de afstand waarop wij toekeken moeilijk te bepalen. Het stonk er overigens naar vis, hetgeen op zich bemoedigend is aangezien we hieruit opmaakten dat de robben voldoende te eten hebben.

Vanuit Westport reden we vandaag terug naar Greymouth door het 'Victoria Forest Park', waar de natuur weer geweldig was en waar we op een strandje langs de 'Buller River' van de zon genoten. Met een provisorische hengel probeerde ik wat vis uit het water te halen. Dat lukte overigens niet. Gelukkig hadden we 'cheeserolls', gebraden kip en verse sla bij ons, zodat we onze magen toch nog konden vullen.

Morgen reizen we van Greymouth per trein naar Christchurch. Het moet een prachtige rit zijn, dwars door de Nieuw-Zeelandse Alpen. Vervolgens vliegen we naar Auckland, waar een marathonreis van meer dan een etmaal begint om via Singapore weer in Nederland te geraken. Op het nieuws zag ik zojuist dat de zomer eindelijk op komst lijkt. Terwijl wij onze koffers pakken! Het kan ook eens tegen zitten. :-)

[Zie ook: Dossier Nieuw-Zeeland]

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem said...

Wat een mooie reis maken jullie Sander!!!
Misschien kan je er wat foto's bij zetten??

gr. marco

7 januari 2005 om 08:10

 
Blogger Sander Versluys said...

Marco, het is prachtig inderdaad. Helaas geen foto's op deze weblog. Dat is 'policy'. Ik probeer het te zeggen met woorden. Als je het leuk vindt, laat ik je graag de vijftig mooiste beelden zien, zodra ik terug ben. Groeten! Sander

8 januari 2005 om 00:36

 
Anonymous Anoniem said...

Is goed Sander, we zijn benieuwd!!!

gr. marco

8 januari 2005 om 13:09

 

plaats een reactie

<< Home