De weblog met de positieve vibes!

12.3.05

Enerverende week in de sneeuw

Eén van onze Italiaanse gasten vroeg zich af of er ook excursies met paarden te doen zijn in Soldeu. Aangezien haar Engels ver beneden de maat was - hetgeen voor de meeste Italianen geldt - deed ze volgens Thijs, aan wie ze de vraag stelde, een paard na in de lobby van het hotel. Zelfs toen duurde het even voor hij door had op wat voor soort excursie ze precies doelde. Helaas bleek haar wens overigens niet uitvoerbaar. De paarden staan op stal in deze tijd van het jaar.

De Zwitsers wilden twee dagen eerder vertrekken, om nog wat tijd in Barcelona te hebben voor ze weer naar huis vlogen. Eén van de Nederlandse stellen had dezelfde vraag, maar het bleek niet meer mogelijk om daar invulling aan te geven. Twee Spaanse dames wilden een vriendin laten overkomen voor twee dagen, of toch maar één. Nee toch twee. Met skipas. Nee, toch maar zonder. Ze hebben me drie dagen bezig gehouden met hun steeds wisselende wensen.

De Portugezen vonden uit dat we een fout hadden gemaakt bij de prijsbepaling van hun skilessen en schroomden niet om me daar bij voortduring aan te herinneren. Het was al met al een enerverende eerste week in de sneeuw, met de beste Europese verkopers van een groot softwarebedrijf. Morgen doen we de grote wisseltruc. Niet alleen maakt Thijs plaats voor Miriam, maar ook ontvangen we twintig nieuwe stellen uit Noorwegen, Polen, Slowakije, Italie en andere uithoeken.

Laat ze maar komen!