De weblog met de positieve vibes!

17.5.05

Twee afgeragde fietsen

De Lao langs de kant van de weg lachten ons vriendelijk toe, terwijl we voorbij reden op twee afgeragde fietsen. We hadden ze vanmiddag voor tienduizend KIP gehuurd. Het equivalent voor nog geen Euro. Bijna geroutineerd voegden we ons in het Vientiaanse verkeer. Brommers scheurden links en rechts voorbij. Het viel me mee dat rode stoplichten werden gerespecteerd.

Zojuist toerden we in het duister naar de plaatselijke Vietnamees, die volgens onze 'Lonely Planet' de beste 'springrolls' in town verkoopt. We bestelden zowel de frituur-variant als de vegetarische. De eerste was prima, de smaak van de tweede werd helaas door koriander overheerst. De 'fried rice' - die hier consequent 'flied lice' wordt genoemd - maakte alles weer goed.

Op de weg terug verloor ik het hangslot van onze fietsen. Het moet uit het mandje voorop zijn gevallen. We vonden het niet meer terug. Ik zei sorry tegen de verhuur-mevrouw en moest nog eens tienduizend KIP voor het verlies betalen. Het wordt nog een dure vakantie...

[Zie ook: Dossier Laos]