De weblog met de positieve vibes!

13.6.05

Slachtoffer van eigen succes

Anderhalve week geleden merkte Vincent - koud terug van zijn bruiloft in Toscane - op, dat het een leuk idee zou zijn om de 'Red Bull Air Race' vanaf ons balkon aan de Veerhaven live te verslaan. "We hebben hier een eersteklas uitzicht," riep hij. Een enkele camera bleek al snel onvoldoende. Er kwam een hele vrachtwagen met apparatuur. We regelden een man of dertig die belangeloos meewerkten en voor we het goed en wel doorhadden, stoomden we op naar een megaproductie.

De eerste uitzending van Nederland Nul. Een nieuw platform voor onafhankelijke televisiemakers, dat de transformatie van het Nederlandse medialandschap moet bevorderen. Twee uur live televisie via het internet en via Rotterdam TV. Na een nachtje slapen zitten in mijn hoofd zeker honderd dingen die beter hadden gekund, maar een gevoel van euforie overheerst. Vele duizenden mensen hebben geprobeerd de uitzending online te volgen via NederlandNul.tv en andere sites. Veel meer dan we aankonden.

En hoewel ik het jammer vind dat we uiteindelijk niet iedereen kon bedienen, ben ik ook blij dat er zoveel vraag naar onze beelden was. Liever slachtoffer van je eigen succes, dan een programma maken waar geen hond naar wil kijken. Het debuut van Nederland Nul smaakt naar meer. Meer eigen producties, maar vooral ook meer ruimte voor programmamakers die op zoek zijn naar publiek. Want het animo bij de kijker ís er. Daar ben ik na gisteren voor meer dan honderd procent van overtuigd.

Bedankt allemaal! Bedankt Menno voor je voortreffelijke presentatie, Jacco voor de regie, bedankt Arno, Niels Z., Erwin, Erik, Paul, Herwin-Jan, Bob, Eric, Maurice, Niels A., Janneke, Hans-Jörgen, Kim, Hedwig, Miriam, Rolf, Pieter, Jacob, Michel, Frank, Sander, Michiel, Wim, Pim, de geweldige crew van Hulskamp, mijn 'partners in crime' Vincent en John en vooral bedankt Bas voor je verslaggeving, maar ook voor de perfecte productie. Voor de aansprekende gasten en voor superdeskundige Jeroen-Erik!