De weblog met de positieve vibes!

29.10.05

'Maar waar is Fikkie?'

Miriam wees op een bord met de tekst 'Groeibriljanten' in kleurige letters. Het stond aan het eind van de Hoogstraat, waar deze uitmondt in de zaterdagmarkt. We bestudeerden het bord, omdat het een belletje deed rinkelen. Het bleek te gaan om tien projecten die kans maken op steun van de gemeente Rotterdam. Burgers kunnen een stem uitbrengen op het project van hun keuze, om zo de uitkomst van een onderlinge race te beïnvloeden.

Terwijl we de korte teksten bij de tien projecten lazen, kwam een vriendelijke jongen op ons afgelopen. "U heeft vandaag de unieke mogelijkheid om in het bijzijn van wethouder Marco Pastors te stemmen," trachtte hij wervend te klinken. Ik keek over zijn schouder en zag de wethouder inderdaad even verderop staan. "Laten we dat maar doen dan," zei ik bemoedigend. En dus gaven we Pastors even later een hand. "Marco,"' zei hij ter kennismaking.

Zelf stemde ik op een project in Hoek van Holland. Miriam gaf haar steun aan het Fikkie-plein op de Oude Binnenweg. Een wat vreemd donker gat, dat inderdaad nodig aan een opknapbeurt toe is. De wethouder vond het allemaal prachtig. Hij gaf nog wat uitleg bij de plannen voor het Fikkie-plein, genoemd naar het standbeeld van een klein hondje dat er al tijden staat. Hij wees naar een artist impression. "Maar waar is Fikkie?" vroeg Miriam. Verwarring.

Fikkie stond niet op de tekening, zag ook de wethouder tot zijn schrik. "Daar ga ik werk van maken," beloofde hij.

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem said...

Haai wie weet Waar het beeld Fikkie staat??

20 november 2008 om 12:29

 

plaats een reactie

<< Home