De weblog met de positieve vibes!

1.1.06

Een belevenis van formaat

Bangkok is chaotisch. Dat is een van de redenen dat we zo houden van deze stad. Maar dat het zo hectisch kon zijn als tijdens oud en nieuw, hadden we vooraf ook niet gedacht. Toen we rond half een in de nacht weer richting hotel liepen, deden we een schatting van de hoeveelheid mensen die in het centrum op de been waren. Het aantal moest het miljoen gemakkelijk overstijgen, zoveel was zeker. Overal zag het zwart van de mensen.

De menigte concentreerde zich rond het World Trade Center. De zesbaans weg die voor het gebouw loopt was een kolkende massa. We worstelden ons er doorheen, om uiteindelijk een plekje te vinden op Siam Square. Rond half twaalf passeerden daar nog auto's in westelijke richting maar naarmate het nieuwe jaar naderde, stroomde de rijbaan langzaam vol met voornamelijk Thai. Rond tien voor twaalf was er geen doorkomen meer aan en besloten zelfs de meest doorgewinterde taxichauffeurs hun motor uit te zetten en zich neer te leggen bij de situatie.

Miriam had in de verte zicht op een wolkenkrabber met digitale klok in de top. We telden af van tien tot nul en schreeuwden mee met de menigte toen 2006 eenmaal een feit was. Het vuurwerk dat werd ontstoken, kregen we slechts gedeeltelijk mee omdat de Skytrain ons directe zicht blokkeerde. Toch was het een belevenis van formaat. En op een enkel 'happy new year' dat ons met brede glimlach werd toegevoegd, was Bangkok vandaag gewoon weer Bangkok.

[Zie ook: Dossier Thailand & Cambodja]

1 Reactie(s):

Anonymous Anoniem said...

He Sander,
Ik heb je jaaroverzicht met veel belangstelling gelezen. Een heel gelukkig nieuwjaar!
Veel plezier verder in Thailand.

2 januari 2006 om 12:35

 

plaats een reactie

<< Home