De weblog met de positieve vibes!

8.1.06

Rode Khmer en zijderoutes

We hebben na ampel beraad besloten om de komende week naar Cambodja af te reizen. We zijn benieuwd wat Phnom Penh voor stad is en denken na over een bezoekje aan Angkor Wat. Bovendien klinkt Cambodja gewoon heel spannend. Datzelfde had ik met Laos vorig jaar. Ik moet dan meteen weer denken aan de geschiedenislessen van meneer Van Luipen. Over Rode Khmer en zijderoutes. Opium en andere verboden handelswaar. Over Amerikaanse interventie en geheime missies van de CIA.

Vanochtend vertrokken we van het nagenoeg onbewoonde Ko Mak naar Ko Chang. Twee jaar geleden waren we hier ook met mijn vader en Marleen. Het is verbazingwekkend maar vooral schokkend om te zien in welk tempo ze dit eiland volbouwen met resorts. 'Costa del Chang' zou de lading inmiddels beter dekken. Het dreigt hier kermis te worden. Zoiets als op Ko Samui, een stuk zuidelijker in de Golf van Thailand. Het eiland is op veel plaatsen al onherkenbaar veranderd.

Positief is dat we vanavond pizza eten. Na alle 'flied lice with chicken' van de voorbije dagen is dat een bijzonder smakelijk vooruitzicht. Overmorgen stappen we weer op de boot.

[Zie ook: Dossier Thailand & Cambodja]