De weblog met de positieve vibes!

3.3.06

Ranglijst van footbag-virtuozen

Straks een draaidag voor Stimorol, het kauwgommerk. We nemen een tien trucs op met de Vlaming Wim, die een meester is in de beheersing van de zogenoemde 'footbag'. Dat is een kleine voetbal, die nog het meest doet denken aan een antistress product. Binnenkort is de footbag in het kader van een WK-actie voor kauwgumkauwers verkrijgbaar in de winkel en laat Wim op internet zien wat je er allemaal mee kunt.

En dat is niet mis. Nou ben ik zelf eigenlijk geen partij, omdat ik met een normale voetbal niet eens raad weet. Maar mede daardoor sta ik extra versteld van de acrobatische kunsten die Wim ermee uithaalt. Met het grootste gemak laat hij het balletje in de lucht om zijn voeten draaien, om het vervolgens op te werpen en via zijn nek weer te laten landen op een vooruitgestoken knie. De trucs hebben verder exotische namen zoals 'mirage', 'butterfly kick', 'legbeater' en 'spinning osis'.

Maar het leukste is hoe Wim zichzelf positioneert op de ranglijst van footbag-virtuozen. "Ik ben derde van Belgiƫ," zegt hij dan.