De weblog met de positieve vibes!

3.12.08

Tonijn van ongekende omvang

Kota Kinabalu is de hoofdstad van Sabah. Als je net arriveert vanuit Kuala Lumpur, lijkt het niet veel meer dan een provinciestadje. Maar 'KK' - zoals de inwoners steevast zeggen - is alleraardigst.

Het leukst is nog wel de dagelijkse markt langs de waterkant. Al eerder schreef ik over mijn passie voor zogenoemde 'wet markets'; die in KK is ronduit geweldig. De groenten en het fruit zijn van een ongelofelijke kwaliteit, maar vooral de ontelbare stalletjes met kakelverse vis zijn fantastisch.

Werkelijk alles kun je er krijgen. En voor indrukwekkende prijzen. Kreeften waar je spontaan van gaat watertanden en tonijn van ongekende omvang. Elke avond ligt er wel een exemplaar van twintig kilo schoon aan de haak.

Maar zonder meer het mooist is dat je de vangst van de dag direct kunt laten bereiden. Een flinke hoek van het marktterrein is uitgerust met lange tafels, waar je aanschuift bij de 'locals' voor een bord nasi met de vis van je keuze. Zo van de barbecue op je bord. Beter bestaat niet! En het is nog gezellig ook.

Oh ja, eten doe je hier met je handen. En echt, zelfs dat went...

[Zie ook: Dossier Maleisiƫ]