De weblog met de positieve vibes!

22.9.09

Seen it, done it, been there

We zijn in Rome, als onderdeel van onze eerste Europese vakantie in jaren. Sterker, we kunnen ons niet eens meer precies herinneren wanneer we voor het laatst op eigen continent langer dan een paar dagen van huis waren. Dat klinkt overigens interessanter dan het is - ik ben er na twee dagen Italiƫ al achter dat je hier per saldo echt niet voordeliger uit bent dan in Aziƫ, ondanks de spotgoedkope tickets van Transavia.

Gisteren alle highlights binnen drie uur nog eens afgewerkt: Vaticaan, Piazza Navona, Pantheon, Trevi, Spaanse trappen. Seen it, done it, been there. Vanochtend naar het museum voor hedendaagse kunst, het MACRO, op een steenworp afstand van Villa Borghese. Aardig, maar niet indrukwekkend. Vanmiddag een bescheiden pizza op een terrasje in de Romeinse nazomerzon en inmiddels met de benen omhoog ter voorbereiding op het avondprogramma. Zoals het er nu naar uitziet, blijft dat overigens beperkt tot sushi eten bij de beste Japanner in de stad.

Morgen nog een dagje hier. Daarna pakken we de trein. In welke richting is nog even de vraag. Ik wil zelf naar de Adriatische kust, maar Miriam heeft het al weken over de baai van Napels. Daar ligt Capri. Maar net als bij de gelijknamige ijssalon in Rotterdam, ben ik bevreesd dat de klank mooier blijkt dan de werkelijkheid...