De weblog met de positieve vibes!

20.3.10

We zijn toe aan een break!

Vanochtend werd ik wakker met het beeld van een boze Nederlander op mijn netvlies. Het was een blanke man, die baalde van het een of ander. Hij liep flink te godveren, zonder dat overigens duidelijk was waarmee dat precies te maken had. Het zal wel iets met integratie zijn geweest. Hoe dan ook, de man kwam zeer gespannen over. Schouders opgetrokken tot onder zijn oren, een getergde blik in de ogen, totale verkramping. In het korte moment tussen droom en werkelijkheid waarop ik de man probeerde te duiden, viel het me in. We zijn toe aan een break! Nederland moet er hoognodig eens tussenuit!

Bij ons thuis is het een beproefd model: dreigen de spanningen al te zeer op te lopen, dan pakken we het vliegtuig naar een tropische bestemming. Even helemaal ‘unwinden’. Goed slapen, lekker eten, fijne gesprekken en verder vooral niet te veel. Ook bij bedrijven is het concept bekend. Teambuilding? Nieuwe strategie? Dat doe je niet op het kantoor waar je het hele jaar al doorbrengt met elkaar. Nee, dat doe je in de Ardennen, in de sneeuw of desnoods op de hei. In een andere omgeving dus, waar de stress van alledag even wegvalt en waar je in staat bent net iets verder te kijken dan je neus lang is.

Al met al pleit ik voor een break van een week. Met z’n allen er op uit, in de sfeer van een ouderwets schoolreisje. Samen liedjes zingen in de categorie ‘we zijn er bijna’. Het feit dat we met zestien miljoen zijn, vereist wel enige planning natuurlijk. Via Sunweb en D-Reizen krijgen we vast niet genoeg hotelkamers bij elkaar. Daarom denk ik aan een uitwisselingsproject. Persoonlijk lijkt Australië me daarvoor bijzonder geschikt. De infrastructuur is goed op orde, het weer is ’s zomers ronduit geweldig en er valt genoeg te zien met het oog op de excursies die we natuurlijk willen maken.

In Australië wonen zo’n tweeëntwintig miljoen mensen. Ideaal in dit geval. We laten zestien miljoen van hen deze kant op komen voor een weekje in het pittoreske Nederland en zelf trekken we met z’n allen naar daar. De aussies die in eigen land achterblijven – een stuk of zes miljoen in totaal – worden vrijgemaakt om ons eens lekker in de watten te leggen. De rednecks en hillbillies die bezit nemen van Nederland, redden zich ondertussen wel. No worries, mate! Ik zit nog wel een beetje met vervoer. KLM heeft 26.162 plaatsen beschikbaar per ronde, dus we moeten wellicht wat extra toestellen charteren.

Boze Kees uit de Bijlmer die voor vertrek al een wave inzet, Achmed die Geert op de schouders slaat tijdens hun uitje naar het Great Barrier Reef, Monique uit Baarn en Stanley uit Dordrecht die samen de barbecue voorbereiden. We zouden het geweldig hebben samen! Een week om nooit te vergeten. Natuurlijk met een enkele irritatie hier en daar, want Sjors uit Breda blijkt ook down under gewoon een vervelende vent, maar het genoegen zou overheersen. Laat Sjors nou maar lullen en neem nog een biertje! Of een kopje thee in het geval van Job uit Amsterdam. Het is toch vakantie, nietwaar?

Ik heb een poooooo-tje met vet…. Allemaal!