De weblog met de positieve vibes!

2.1.11

Slapen aan de voet van een vulkaan

Het slaat natuurlijk eigenlijk nergens op. Dat je grof geld betaalt om op één van de meest gevaarlijke plaatsen ter wereld te overnachten. Toch is het precies wat we doen op dit moment. Slapen aan de voet van een actieve vulkaan. Spannend is een understatement. We zijn in het onooglijke El Castillo. Een dorpje ten zuidwesten van de Arenal, een berg van dik zestienhonderd meter hoogte die bij voortduring as en gas uitspuugt en die een vrijwel constante lavastroom produceert. Op dit moment zijn het overigens vooral wolken die we zien. Het weer in centraal Costa Rica laat iets te wensen over vandaag. Regen en wind teisteren ons Hollandse gestel, dat juist zo toe was aan een flinke dosis zon.

Ondertussen is al wel duidelijk dat Costa Rica een prachtig land is. Groen en ongerept. De mensen zijn alleraardigst, de levensstandaard is hoog. Het lokale voedsel valt niet tegen, de wegen zijn meest prima en de bussen rijden op tijd. Klachten? Nou ja, het weer dus.

Vanavond eten we bij John, die vanochtend in La Fortuna in dezelfde pick-up van Arthuro stapte waarmee we naar El Castillo hobbelden. Ontsnapt aan een jachtig leven in LA en tegenwoordig pizzabakker in de 'middle of nowhere'. Poncho's aan, zaklamp mee en wandelen maar. Drie kwartier heen en drie kwartier terug.

Het leven is zo slecht nog niet, hier in de levensgevaarlijke Zone A!

[Zie ook: Dossier Centraal-Amerika]

1 Reactie(s):

Anonymous Bibi said...

Sander! Je bent in Costa Rica!! Daar ben ik een aantal jaar geleden geweest --> zooo mooi! Geniet ervan! En tja, alleen jammer van de regen... Hadden wij toen ook. Maar zo'n fantastisch land, die natuur! x

5 januari 2011 om 03:31

 

plaats een reactie

<< Home