De weblog met de positieve vibes!

8.2.11

Arcades die koloniale pleinen omzomen

Wat een geweldig stadje. Antigua in Guatemala. Met het land zelf heeft het verder niet zoveel te maken. Het is zoiets als Amerikanen die Nederland waarderen vanwege Volendam en Marken, maar dat doet aan de ervaring op zich niets af.

Gekleurde huisjes - oker, rood en aubergine - aan schattige straatjes met kinderkopjes. Schitterende arcades die koloniale pleinen omzomen. Een 'parque central' dat je even de adem beneemt. Met goed onderhouden perkjes. Lommerrijk en weelderig. Een prachtige markt met een geweldige selectie groenten en fruit. Blinkende appels en geurige mango's. Piepkleine Maya-vrouwtjes, gewikkeld in felgekleurde doeken, met al even felgekleurde lappen in de aanbieding. Winkeltjes waar echt iets te kopen valt. Niet alleen obligate toeristentroep. Restaurantjes en sandwich-shops die onverbiddelijk lonken. Majestueuze kerken. En drie enorme vulkanen aan de horizon.

Soms doet het hier even aan Rome denken. Aan de Marais in Parijs. Een flinke vleug Granada heeft het, maar dan zoveel meer gemoedelijk. Antigua zien en dan sterven. Zoiets. Nou ja, bij wijze van spreken dan...

[Zie ook: Dossier Centraal-Amerika]

1 Reactie(s):

Anonymous Chantal said...

Heerlijk geschreven Sander. Geniet ervan!

8 februari 2011 om 22:47

 

plaats een reactie

<< Home