De weblog met de positieve vibes!

17.9.11

'Please refrain from hand shaking'

Eergisteren vertrokken we uit Rome en vandaag zijn we in Dubrovnik gearriveerd. Onze eerste dagen op zee zitten er dus op en het moet gezegd: de m/s Noordam is een prachtig schip. Het interieur ademt de sfeer van maritieme weelde. Een beetje in Titanic-stijl. Veel hoogpolig tapijt, rustieke kleuren, koper en kroonluchters. De dekken zijn van prachtig teak. Je wordt er bovendien in de watten gelegd. Er is dan ook bijna net zoveel bemanning als er passagiers aan boord zijn. De voedselvoorziening is van een bijzonder hoog niveau en dineren geschiedt op stand. Geen buffetten, maar restaurants met bediening. Strikte kledingvoorschriften gelden er bovendien. We treden dan ook aan in respectivelijk kostuums met stropdas en stijlvolle jurken.

De gemiddelde leeftijd? Tja, die is wel wat aan de hoge kant. Je kunt eigenlijk rustig stellen dat we tijdelijk in een drijvend bejaardenhuis verblijven. Alleraardigste oudjes overigens. Gegoede burgerij bovendien. Maar we vallen al met al wel op door ons gebrek aan rimpels en onze soepele tred. Niet dat onze bejaarde medepassagiers zich overigens alleen in een rolstoel voortbewegen. Allerminst! Op dek drie wordt zelfs stevig gewandeld. Dat begint in alle vroegte, kent een piek tegen het middaguur en komt rond drie uur dan weer goed op gang. Hele hordes oudjes proberen er - in sportkledij - steunend en transpirerend de pas in te houden.

Wellicht heeft het te maken met de gemiddelde leeftijd, die dus wat aan de hoge kant is, maar er heerst bij Holland America Line een enorme angst voor bacterien. Om de paar meter tref je een standaard met desinfecterende gel voor de handen. Daarvan wordt gretig gebruik gemaakt. Dat de angst wel wat doorslaat af en toe, moge blijken uit het volgende: wij ontvingen gisteren een verzegelde enveloppe met de uitnodiging om vanavond cocktails te drinken met kapitein John Scott. Onderaan de persoonlijke en schijnbaar felbegeerde uitnodiging staat de volgende zinsnede: "As a general precaution, please refrain from hand shaking at this event in an effort to avoid transmission of common person to person germs."

We hebben bedacht dat we kapitein John ter compensatie dan maar een goede lik in zijn nek geven...

2 Reactie(s):

Blogger peter cluytens said...

Dit heb ik nog nooit gehoord: Liever geen handjes schudden. Ik heb het zelf wel een enkele keer bij bepaalde visite, waarvan ik liever geen ongevraagde kus krijg, zodat ik de hele verdere namiddag met hun parfumkeuze besmet ben. Dan juist helpt een uitgestrekte hand om diegene op afstand te houden... behalve als ze je in de ene hand een bos bloemen stoppen en in de andere een doos chocolaatjes en je achtereenvolgens toch ... op de bek zoenen. Dan denk ik ... ze doen het opzettelijk, verdomme.

4 oktober 2011 om 04:18

 
Anonymous Anoniem said...

hallo Sander,
op mijn blog stond bovenaan: "volgende blog" en dat was jij.
en ik las meteen het leuke verhaal over jullie cruise!

ik stoorde mij wel een beetje aan het woord "oudjes" in het verslag, jammer dat jullie geen leeftijdgenoten op dat grote schip tegenkwamen.

senioren (dat woord kun je misschien beter gebruiken) die zelf kinderen van jullie leeftijd hebben kunnen erg modern zijn, die gaan namelijk mee in de tijd door hun kinderen!

ps verder heb ik erg gelachen om het Bengo-verhaal.

je hebt een goed blog en sta versteld van al die reizen, die jullie al gemaakt hebben naar Azie!

groetje ella

4 oktober 2011 om 18:39

 

plaats een reactie

<< Home